smita är dåligt och smet är gott.

Choklad, choklad tjockochglad. Mm.. anhattanbrownie har slutligen bestämmt sig för att överge Sverige för det lite större, chailäskande landet i väst. Förhoppningsvis inser den att den egentligen passar bäst i Sverige men vem vet. Bäst att vi äter upp oss, snart finns de inte i vår monter längre. Å Gallans vägnar önskar jag Man.H.Braun trevlig resa och på återseende. Någonstans, någongång.

Imorgon är det valborg och till dess middag bidrar jag i år med en choklad-lagomkladdigochsmaskig-kaka. Färdiga resultat är alltid sämre än smeten så här sitter jag nu, lite halvt om lott.. Jag gjorde en stor sats så mitt bidrag rann inte ut i smeten.
Receptet är urgamalt, lätt som en plätt och ganska sött (me like..) det är inte topp hemligt men så pass att det inte hamnar här på bloggen. Inte ikväll i vilket fall. Här hamnar de tre enkla stegen. Serveras med fördel minst 12 h efter tillagning. Gärna med glass, grädde eventuellt mjölk eller vaniljsås om det krisar. Absolut inte keso eller gräddfil. Här kommer de tre små stegen (de första är ett måste, resten är upp till vad magen klarat):

2.   3.    1.  



Gör bra val imorgon! /LillK


5 snabba med Pelle.

Pelle är stammis. Stammis med stort S. Fråga vem som helst som någonsin arbetat i gallerian om den vet vem Pelle är, förmodligen är svaret självklart.
Han glider alltid in med ett leende på läpparna & sippar sedan med njutning på sin dubbla espresso.

För om Pelle själv får välja tar han själfallet en dubbel espresso. (då och då får det bli en thé men allra helst slipper han nog:P) Ska han stoppa i sig en macka blir det en grillad ost och skinka och efter det får det bli en äppelmuffins om det ska vara något sött. Han sitter allra helst på platsen vid disken och skrattar och hälsar på varannan människa som går förbi. För jag tror nämligen han känner typ alla.
På frågan vem som är den bästa baristan svarar han självklart alla. Han är sån, vår pelle.

Helt underbar helt enkelt! :)


Morgonguldharstundimunnen

Jag sa att jag aldrig skulle, att ingen annan fick. Det skulle vara att sjunka lågt, lägre än oss i gallerian. Nu trottsar jag mig själv. Jag gör det. Malmskillnadsgatan 32, tidig grådisig morgon sista torsdagen i april. Jag tar steget, detta är inget skämt. Nu gör jag det. Snasknades på ett färskt bake-off bröd från en vaken pressbyra, frukostbyrå. Jag kliar mig i ögonen för möjlig göra en blick åt mina kommande gäster. Nu eller aldrig..

Nu bloggar jag efter sömen och Innan en öppning i Galle.

God Morgon, God frukost - gott kaffe


Kom och köp mig, jag menar av mig. /LillKarolina


Ny flik.

Har ju faktiskt fått in några läsare redan efter bara 2 dar. Inte illa.
Hoppas ni kommer tycka detta blir lika bra och roligt som vi redan tycker =D

Bloggen är fortfarande under konstruktion och det kommer förhoppningsvis inte vara lika rörigt för er lite längre fram. Nu har jag iaf lagt upp en ny flik där ni kan kika in och läsa lite snabbt om vilka vi är.
Var är detta för galningar egentlingen?

Fler och roligare, både bilder och inlägg, kommer komma.. Hääng in däär..

Kram! / Felicia.

Såhär kan det se ut någon dag när vi inte är i toppform. Lr är det så att gästerna är i allt för bra form?


Du ska inte tro det blir sooommar!

Jag vet INTE hur man gör detta. När jag blir arg slår jag extra hårt på tangenterna. Det hjälper inte! Ni för nöja er med en bild på nya (arga) glada jag.


Varsågoda, min bloggoskuld är eran...

Yes yes yes, ni läste korrekt, det här är första gången någonsin jag skriver en blogg, eeh har en blogg, driver en blogg, äger en blogg (eeh kan man äga en blogg, well well) det är är stort mina vänner, STORT!!
Det är jag som är Karo aka Karolajna aka K1 and the list goes on and on and on... Den här bloggen kommer bli en succé, jag känner det!! Jag tänkte börja med att berätta om vilken syn som jag möttes av på vägen hem ikväll. Mitt i Sergelgången på väg mot Centralen känner jag redan långt innan hur det luktar lite (för er som jobbat/jobbar/eller rent av hänger i Gallerian vet ni om att detta inte hör till ovanligheterna, det brukar lukta, ibland lite ibland mycket, ibland ganska gott men för det mesta inte gott alls) vilket inte gjorde mig särskilt förvånad till en början, fram tills jag ser det. Den enormaste bajshög jag någonsin sett, helt utsmetad över det fina svartvita marmorgolvet i Sergelgången, och här kommer den roliga delen, någon har trampat i bajshögen (asså det är verkligen en hög) och när han/hon insett sitt misstag rakt av tagit av sig sin sko OCH LÄMNAT DEN PÅ PLATS. Gud va jag önskar att jag hade haft kameran med mig (okej lite sjukt att fota en bajshög mitt i Sergelgången men wtf, jag hade gjort det för er). Den efterlämnade skon i bajshögen fick mig och le hela vägen hem...
Well well det var det första ni får höra från mig, men oroa er inte, det kommer mera!!
Sänder schääärlek till alla där ute
/K1

The one and only

Här har vi den ultimata chai-låten. Den hör man ofta in the middle of the galleria.
Vi gillar den, vi diggar den. Haka på vettja!


Det är inte lätt att vara liten, om man inte är gjord på lightmilch. Då äre lätt.

Är det något jag kan så är det att skolka, allra helst under den del av året som det är ont om solens ljus i vår omgivning. Jag är en organism som behöver solljus för att kunna styra klorofyll och blomma ut. (oj, vänta nu biologin hängde jag visst med på..). Minnet är det sämre med, jag skulle vilja likna mig själv vid Doris (fö. så hade jag en mattant som hette Doris, hennes namn fastnade) ur Hitta Nemo. Inte bara för att hon är kvick och rapp i orden och en fena på att simma, nej utan även för att hennes minne är lite som en guldfisk. En av våra frekvent återkommande gäster beställer en 4:a espresso, serverad i Normal(stor) mugg och med lika delar mjölk. En sk. (DA)^2. Hade denna kreation serverats i en liten(pucko) kopp hade benämningen nog blivit en såndärvahetere.. enkelespresso!

Man kan inte vara vacker i alla vinklar och då solens strålar är farliga för mig gör jag nog bäst i att stanna inomhus, under en solhatt och servera ischai. Dom är ju somturär utan milch. Ohne milch. Eller ja, lite soja skare ju vara i dem. Eller vänta, hur var det nu.. chokladsuryp. Frapino, nej Gud nu är vart det liite för mycket.   


Titta så fin jag kan vara!


Hur var det nu igen?

Hägg står i kaffet och håller på och fixar en stammis kaffe. Dubbel cortado med 2 extra shots och lite extra mjölk:

Hägg: -Men, hallå. Det här blir ju en lungo.
Felicia: -Nej, det blir det verkligen inte! 

Hägg & Felicia ska köra en avsmakning på en lungo och en americano:

Hägg: - Men har vi tillräckligt med mjölk då?
Felicia: - Men ingen av dessa innehåller ju någon mjölk.

Mattias, hade du karolina med på utbildningen eller skolkade hon? =D

Tur att hon är en jäääääävel på och sälja vår lilla chaiböna! ;)

Chao bellas

Detta är ju nästan, nästan lika härligt som känslan då en perfekt Chai(stor) når tungan. Jag ler med hela ansiktet, vilket vi titt som tätt gör i Gallan(även på lagret). På frågan varför.. varför inte! 

Felicia är inte bara en fena på att hålla rent m.h.a wettex, göra en perfekt latte (med art), beställa levain(levää) och skratta. I och med denna blogg har hon även visat prov på att internätet även det är något hon bemästrar, med stil. Tack vare F fattar jag äntligen åter pennan (tangentbordet) och bloggar. Något som inte skett sen jag, som minderårig, hängde på Sturep. och sippade sötsaker och spanade ruuumpor. Good times, old times, nice (chai) times. En grov scones vore lite fel just nu faktiskt, imorgon skulle en dock sitta riktigt fint (chai). Åh en chai, en scones och sen är man söt. En riktig sötsak, vi är som vi serverar - goda! Jag är färskast i Gallan så pick me, dock så har vi nog inget bäst före utan bara ännu bättre efter. Så är man smart, väljer man någon av rävarna bakom maskinen, de som nästan växt fast. Eller så tar man den man får och ger dricks. Det tycker vi om. Precis som vi värnar om det vi serverar, kaffet och framförallt - kvalitet framför kvantitet. Även om det hos oss går hand i hand, och en liten är en dålig affär för såväl mage, smaklök och plånbok..

Think big, think chai - chao (snart får vi även följa norrmannens resa till den långa stöveln, italien!).





Första inlägget i nya succebloggen..

Ja, för det är ett faktum. Vi är bombsäkra.
Denna blogg kommer bli det alla pratar om!

Bloggen kommer handla om oss
4 gaaalningar som befinner oss i mitten av mitten.
Alltså espresso house i gallerian.
The place to be!

Vi älskar vårt jobb & har galet kul, därför tänker vi dela med oss av det till er.

Nu kör vi, pass på, som vår baristacoach skulle sagt! ;)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0